Beer Categories: Hoppig en fris

Vollenhoven East Indies Pale Ale

Dit is een oud Nederlands IPA-recept dat doet denken aan degenen die vroeger vanuit Amsterdam naar Oost-Indië verscheept werden. In tegenstelling tot traditionele Engelse IPA’s gebruikt de Van Vollenhoven EIPA minder hop en krijgt zijn bitterheid door de toevoeging van Spaanse brandewijn aan het bier, een techniek die in de 18e en 19e eeuw door de brouwerij werd gebruikt.

Continue Reading

Machete DIPA

Deze Italiaanse double IPA heeft een uitgesproken hoppige smaak. Voor de echte liefhebbers van bittere IPA’s. Desondanks is het een evenwichtig bier met aroma’s van grapefruit en tropisch fruit.

Continue Reading

Brand IPA 0.0

Brand IPA 0.0 is een een fruitig en citrusachtig bier. Aromatisch hoppig met een zachte bitterheid. Deze IPA is alcoholvrij, maar dat proef je niet. Het hoppige karakter biedt zoveel smaak dat je de alcohol niet mist.

Continue Reading

Super Noah

Dit zachte blonde bier van brouwerij ‘T Verzet is een ode aan Belgische hop. Noah staat voor ”No American Hops”, voor dit hoppige blonde bier zijn dus enkel Belgische hopsoorten gebruikt!

Continue Reading

Golden tricky

De vooruitstrevende brouwers van ‘t Verzet maakten deze IPA met enkel de Australische Ella-hop. Dat lijkt dan door die naam een zoetsappig bier te zijn, maar de goede gebalanceerde bitterheid bewijst anders!

Continue Reading

Unwanted tattoo

Unwanted Tattoo is een zachte IPA waaraan verse gember is toegevoegd om het bier een lekkere bite te geven. Heerlijk fruitig door de vele hopsoorten en lekker pittig door de gember!

Continue Reading

saison dupont dry hopping

De eerste Saison Dupont Cuvée Dry Hopping* werd gebrouwen in 2010. Het betreft een blond bier, hoge gisting en zoals de traditionele Saison Dupont met hergisting in de fles. Het speciale aan deze “cuvée spéciale” is de dry hopping. Dit jaar werd de variëteit Styrian Wolf uit Slovenië gebruikt en dat geeft aan deze Saison meer intense hoparoma’s en fruitige toetsen (vooral passievruchten en dennenhars).
Het is een koperblond, droog en dorstlessend bier met een vranke bitterheid en zacht bittere nasmaak.

Continue Reading

Blanche Namur Hop ‘n spice

Blanche de Namur Hop ’n Spice is een subtiel mengsel van de Blanche de Namur, waar Mozaic hop en gember aan toegevoegd is. De smaak van dit bier is hierdoor fruitig en verfrissend.

Continue Reading

Averbode

Averbode is een blond abdijbier die gedry-hopped is. Het heeft een goudgele kleur met een fijne schuimkraag. Met geurige aroma’s van bloemen, groene appels, zoetigheid en hop. Door de vier soorten hop komt er een hoppige smaak naar voren.

Continue Reading

Vuur & Vlam

Zwaar gehopte India Pale Ale met een bloemig, fruitige neus. Vuur & Vlam heeft een fruitig en granig palet welke gebalanceerd eindigt in een bittere en droge afdronk.

Continue Reading
Scroll to top